loader img
Top
img
Welcome to the

CARE FOR EUROPE project

Encourages the welcoming of nursing students on mobility

Read More Sign Up for Newsletter Contact Us
img
Welcome to the

CARE FOR EUROPE project

Aims to contribute to the internationalisation of nursing education in four EU countries

Read More Sign Up for Newsletter Contact Us

This project has received funding from the European Union’s Erasmus + programme under grant agreement No 2020-1-FR01-KA203-080111

MOOC

A "Care for Europe" projekt első szellemi terméke egy MOOC (Massive Open Online Course), amelynek célja a kulturális kompetencia fogalmának megismertetése az ápoló csereprogramban részt vevő hallgatókkal, egyben a finnországi, franciaországi, magyarországi és spanyolországi ápolóképzésben való klinikai gyakorlatokon való orientálásuk. A MOOC négy tanulmányi modult tartalmaz. Az első modulban a hallgatók reflektálnak saját személyes értékeikre és meggyőződéseikre, hogy jobban tisztában legyenek saját kulturális hátterükkel. A hallgatók emellett megtanulják megérteni a kulturális kompetenciák fejlesztésének alapelveit, és kritikus módon megvizsgálják az olyan fogalmakat, mint az etnocentrizmus és a sztereotipizálás. A második modul országspecifikus információkat nyújt az ápolói hivatásról és az ápolóképzésről, ami segít a hallgatóknak jobban beilleszkedni az új környezetbe és a klinikai gyakorlatba. A harmadik tanulmányi modul a mentorálási gyakorlatokra és a klinikai gyakorlatok gyakorlati kérdéseire összpontosít, és például segít az ápoló cserehallgatóknak a klinikai gyakorlat tanulási céljainak megfogalmazásában. A negyedik tanulmányi modulban a hallgatók információt kapnak a célországról és a helyi kultúráról.


Access via weblink:Access via QR-code:

MOOC - Care for Europe

Teacher's guidelinesCare for Europe Erasmus KA2 project is granted by Erasmus+ programme. MOOC's content reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.